Famílies

“Tota dificultat en la criança amaga un
potencial d’aprenentatge”

Qui som?
  • Reyes Font Ballbé.
    Mestra d’infantil i primària. Especialista en Pedagogia Sistèmica, terapeuta Gestalt, el camí del clown amb Alain Vigneau, Programa SAT de Claudio Naranjo (Enneagrama), Constel· lacions familiars, guia i acompanyant de procesos deldespertar de la dona, formadora de mestres.

  • Pilar Farràs Puigpinós.
    Mestra d’infantil i primària jubilada. Mare. Especialista enPedagogia Sistèmica. Formada en educació viva i respectuosa amb els processos de vida,creadora i guia de rituals, formadora de mestres.

Aquestes xerrades neixen de voler compartir i a la vegada cocrear plegad@s espais de cura iconfiança, on créixer com a persones, sumant mirades adultes, que es troben, mentreacompanyen processos de vida. Ampliant la mirada per conéixer models diferents dels quevam rebre en la nostra educació i també, per veure més enllà del que es veu.

  • Oferim tallers i xerrades per a escoles, Associacions de famílies i altres espais educatius.
  • Ens desplacem als locals de les escoles i associacions.
  • Escriu-nos per concretar les teves necessitats i et farem un pressupost sense compromís.

Juntes ampliant la mirada.

Ampliar la mirada per conèixer models diferents dels que vam rebre en la nostra educació i també, per veure més enllà del que es veu. Conèixer els principals aspectes de la mirada sistèmica,humanista, holística i respectuosa amb els procesos de vida que posa com a objectiu principal del’acompanyament, la importància de saber que acompanyem persones en creixement que volem quesiguin futures adultes, autònomes i lliures.

Expectatives i realitat en la criança

Cada persona dibuixa al llarg de la seva vida diferents imatges i maneres de ser pare o mare. Almateix temps que en la imaginació també es projecten diferents expectatives respecte a com seràl’infant que arribarà al món.
En aquesta xerrada ens endinsarem en el món de l’autoexigència en la maternitat/paternitat i deles expectatives envers la realitat.

Sense límits, no hi ha vida!

Us imagineu com seria la vida sense pell al cos? Els límits ens protegeixen de l’exterior. Conversarem sobre la importància dels límits per als infants i també, sobre com vivim els propis límits per tal de poder posar-los des d’un espai bonic i respectuós.

Aprenent a viure i gestionar les emocions.

Cada persona és única i com a tal reacciona diferent davant dels estímuls. Haurà de fer el seu propi camíd’aprenentatge per a conèixer-se, transitar cada emoció i atendre les pròpies necessitats segons els seusrecursos i eines.
Com a adult@s que acompanyem infants i adolescents estem en fase d’aprenentatge i consciència delnostre propi món emocional.

Com cuidar l’espai de parella quan esdevenimfamília.

La parella són dues persones, cada una amb la seva motxilla, i el seu sistema
familiar. Es crea una relació, que cal cuidar i mantenir. Amb l’arribada dels fils i filles el sistemacreix i cada persona ha de reubicar-se i trobar el seu lloc. Que significa tenir cura dels infants senseoblidar-nos de seguir cuidant l’esperit propi i el de la parella?

Totes som família

Vivim en una societat diversa i plural on cada cop existeixen més realitats
familiars. Compartirem aquesta diversitat familiar i també com situar-nos en un bon lloc quanconstruïm una nova família. Davant de les diversitats familiars; quin és el meu lloc?

  • Rituals i celebracions. Com celebrem el pas del temps? Fer-nos conscients dels canvis d’etapa. Septennis.
  • Diversitat.
  • Descobrir i acompanyar els talents.
  • Etapes evolutives.
  • Parlem de la mort naturalment com a part de la vida.
  • Altres temàtiques a demanda.

“Per educar un infant cal una tribu sencera”.. Proverbi Africà!

Oferim espais en cercle per generar grup i confiança per tal de conversar i compartir la realitat del diaa dia de la criança. A través de dinàmiques vivencials, converses i diferents eines explorarem lespròpies vivències per tal de cercar imatges de solució i acompanyament en aquesta etapa queacompanyem infants i adolescents en els seus processos de vida.

Open chat
Hola 👋
¿Cómo podemos ayudarte?